U-News » Здоров'я » 7 способів прискорити обмін речовин в організмі
Всі новини

7 способів прискорити обмін речовин в організмі

Якщо ви втомилися обмежувати себе в їжі та дотримуватись дієти, після виходу з яких втрачені кілограми все одно повертаються, варто задуматися про те, щоб відновити нормальний обмін речовин в організмі. 

Саме від нього залежить контроль ваги, а при його прискореній роботі зайві кілограми взагалі не відкладатимуться. То яким чином прискорити обмін речовин в організмі?

Наш організм влаштований таким чином, що йому потрібно постійно виробляти енергію підтримки тонусу. Природним спосіб, яким ми можемо цю енергію постійно відновлювати, є споживання їжі. Правильна робота механізму цих двох складових і є обмін речовин. Але при цьому варто враховувати фактори, що впливають на цю роботу, — стать, вік, конституція тіла, гени і т. д. Щоб прискорити обмін речовин в організмі, потрібно докласти сили, і для цього рекомендується дотримуватися «правила семи».

Спочатку зверніть увагу на ваш режим харчування.

Якщо він мало схожий на загальноприйняте поняття про правила прийомів їжі і грішить частими перекушуваннями, ви далекі від нормального обміну речовин, і зайва вага лише зайвий доказ. Режим харчування повинен складатися з п’яти невеликих прийомів їжі. Серед них сніданок і полудень є найважливішими, оскільки саме в цей час організм набирається енергії для дня. 

Порушеннями обміну речовин найчастіше страждають люди, які віддають перевагу частим перекушуванням, пізні прийоми їжі і відмовляються від сніданків. Харчування для того, щоб прискорити обмін речовин, має бути повноцінним, з необхідними мінеральними речовинами та вітамінами. Крім того, з метою відновлення обмінних процесів можете вдатися до спеціальної лікувальної дієти 8.

Багато моделей і світових знаменитостей, говорячи про секрет своєї фігури, в один голос заявляють про те, що міцний і повноцінний сон — один із стовпів, на яких тримається правильний обмін речовин. І це справді так: під час сну організм відпочиває, відновлюється після важкого дня та готується до нового. Під час сну оновлюються усі клітини. Тому одним із головних принципів, як прискорити обмін речовин, є правильний розподіл часу неспання та часу заслуженого відпочинку.

Вода – рятівна волога. І це твердження справді вірне, вода грає величезну роль нормальному обміні речовин, у організмі. Щодня для очищення організму від токсинів та шлаків необхідно випивати до двох літрів води. А якщо ні, то на заповнення нестачі рідини в організмі починає працювати печінка, яка повинна займатися спалюванням жирових клітин. Щоб не навантажувати печінку зайвою роботою, необхідно випивати щонайменше 1,5 літра води на день.

Якщо ви не любитель спорту, то можете вибрати для себе його гідні аналоги у вигляді йоги, шейпінгу, плавання та інших видів спорту-лайт. Плюс таких видів спорту в тому, що калорії витрачаються практично так само, як і при більш активних видах, але при цьому відбувається це менш помітно, тобто ви не відчуваєте втому і напругу в м’язах, як це відчувалося б при регулярних активних тренуваннях. .

Якщо ж для зайняття спортом у вас немає достатньо часу чи бажання, то його у вашому житті можуть замінити прогулянки з дому до метро пішки або ігнорування використання ліфта на роботі, також дуже ефективними вважаються фізичні вправи під час виконання домашньої роботи або перед телевізором. Прискорити обмін речовин в організмі вдасться лише тоді, коли ви всерйоз зрозумієте, що це вам необхідно і докладете до цього певних зусиль.

Не зайвим у відповіді на питання, як прискорити обмін речовин, буде такий корисний для організму процес, як масаж.

Причому це може бути як простий масаж, що розслаблює, так і вакуумний і антицелюлітний. Виходить, що ви вбиваєте двох зайців відразу: дбаєте як про стан шкіри, так і обмін речовин. Масаж дозволяє поліпшити кровообіг і відновити м’язи, а вакуумний масаж допомагає позбутися зайвої рідини в організмі, що також допомагає прискорити обмін речовин в організмі. Самостійний масаж стоп допомагає задіяти точки, відповідальні за роботу печінки та кишечника.

Також прискорити обмін речовин в організмі допомагають сауна та лазня. Крім того, що процес ширяння в лазні або сауні допомагає покращити загальний стан організму, він також сприяє втраті зайвої рідини та очищенню клітин від шкідливих токсинів та шлаків. Стан шкіри при цьому покращується, що допомагає прискорити обмін речовин в організмі.

Як прискорити обмін речовин? Не забувайте давати вашому організму заслужений відпочинок. Проводьте якнайбільше часу на повітрі. Намагайтеся проводити відпустку регулярно та ближче до води (в ідеалі до моря чи океану). Так організм харчується корисними речовинами і обмін речовин самостійно нормалізується.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Ідеальна помста: жінку, яка зруйнувала чужу сім’ю, висміяли на великому банері
26 317
Дівчина знайшла кумедний спосіб повідомити стать майбутньої дитини
24 833
Мережу розсмішив "потужний донат" Тищенка
21 499
Жінку через зовнішність не впустили до літака: який вигляд вона має
20 708
Названо небезпечну ознаку високого тиску, яку багато ігнорують
15 940
Кардіологом названо один із найпростіших способів покращити здоров’я серця
12 030
Популярний продукт назвали причиною високого цукру в крові
11 682
Чоловік показав бургер 1995 року, який непідвладний часу: як він виглядає
10 838
Після чуток про звільнення: фото усміхненого Буданова в Харкові завірусилося в мережі
9 534
Лікар назвав чотири ознаки на шкірі, які свідчать, що ви вживаєте надто багато алкоголю
9 503
Хворий кишківник: шість ознак проблем з головним органом довголіття
9 034
Квадробери заполонили Україну: хто ці люди в масках тварин і з хвостами
7 866
Волинянин знайшов гриб-гігант вагою понад 1 кг
7 643
Злата Огнєвіч розповіла, чим закінчилася історія з чоловіком, який її переслідував понад 5 років
0
Засіб для знищення бур'янів з оцту і солі - як приготувати
0
Лікар назвав серед причин тривалого кашлю хвороби серця та рак
0
Деякі корисні напої суттєво знижують засвоєння заліза
0
Як зрозуміти, що автомобіль скоро зламається: експерт дав відповідь
0
Нанокераміка для кузова автомобіля: скільки тримається та як продовжити її термін служби
0
"Шоколадна ліана": на ділянці жителя Рівненщини плодоносить субтропічна рослина
0
Обріжте аґрус так - і наступного року врожай потроїться: хитрість досвідчених дачників
0
Навіщо сіяти гречку на городі: досвідчені агрономи знають
0
Пилова буря накрила Дніпро, Харків та Полтаву
0
Росіяни обстріляли своїх же військових при спробі здатися в полон на Курахівському напрямку
0
Наче десь в Африці: окупований Донецьк накрило стихійне лихо
0
Викинете гроші на вітер: які позашляховики найбільш ненадійні
0
6 типів сексуальності. Як відрізнити демісексуала від сапіосексуала або пансексуала і що це означає

Сексолог і ведуча реаліті Екси на Новому каналі Наталія ...

Як зберігати яйця – тупим кінцем вгору чи вниз

Найчастіше люди кладуть яйця у відсік холодильника так, як ...

Медики назвали двадцять ознак дисбалансу гормонів в організмі жінки

Лікарі перерахували 20 ознак, що вказують на дисбаланс ...