Гречана крупа накопичує шкідливий хімікат, яким її обробляють, щоб позбутися від бур’янів.
Недобросовісність виробників може відбитися на здоров’ї людей, вважають експерти.
Багато хто використовує гречку як варіант простої і ситної страви, до того ж широко відомо, що вона має корисні властивості.
Однак нерідко в інтернеті можна побачити новини про перевищення гліфосату в крупі, іноді в десятки разів.
Його використовують багато ферм для знищення бур’янів.
Європейське агентство з хімічних реагентів вважає його речовиною з невеликою загрозою для здоров’я людини.
Це означає, що в межах норми агрохімікат не повинен впливати на стан організму, але його перевищення може спровокувати розвиток безлічі хвороб, в тому числі і онкології.
Щоб уникнути ризику отримати небезпечну гречку, можна звернеться до органічних фермерським продуктам, які не повинні містити в собі подібних речовин.
Нагадаємо, що ця крупа має унікальні властивості, в її складі є як залізо з магнієм, так і антиоксиданти, крім того, в ній ідеальний баланс білків, немає глютену і безліч інших корисних елементів.