Вчені провели дослідження, залучивши людей, котрі з’їдали щодня по два ківі протягом 12 тижнів.
Після закінчення випробувань в учасників зафіксували зменшення окружності талії. Виявляється, вживання ківі, багатого вітаміном С, збільшує швидкість спалювання вісцерального жиру. Він відкладається в порожнині живота і регулює роботу гормонів в організмі, а його надлишок здатний збільшити ризик серцевих захворювань, бо вісцеральний жир виділяє специфічні хімічні речовини.
Ківі має чимало корисних властивостей, зокрема покращує контроль рівня цукру в крові, що також впливає на втрату жиру і ваги. Цитрус знижує показники діастолічного і систолічного артеріального тиску. Він є ідеальним джерелом інших антиоксидантів, включаючи холін, лютеїн і зеаксантин, які допомагають виводити вільні радикали з організму.
За словами вчених, один плід ківі вагою не менше 69 грамів містить близько 64 мг вітаміну С. От саме він і прискорює спалювання жиру в тілі при фізичних навантаженнях.
Втім лікарі радять обережно вживати ківі, щоб не викликати алергічну реакцію.