Морква є фаворитом багатьох людей, оскільки вона містить джерело вітамінів і корисних речовин.
Не всі знають, як правильно зберігати цей овоч удома. Розберемося у цьому докладніше. Найкращою температурою для зберігання моркви вважається від 0 до +5º.
Щоб коренеплоди не псувалися довгий час, їх можна обробити глиною. Для цього її розводять із водою до стану сметани. Потім овоч макають у розчин і залишають на просушування.
Місткість з морквою важливо розташовувати в темному місці. Для цього можна використовувати скриньку.
Крім цього, не можна зберігати овочі поруч із опалювальними приладами.
Балкон
Це місце також підійде для зберігання моркви. Достатньо лише скласти моркву в ящик і накрити зверху ковдрою, яка чудово захистить від пилу та сонячних променів.
Підвал
Якщо у вас є підвал, таке місце ідеально підійде для зберігання моркви.
Можна тримати овочі в ящику з піском або хвойною тирсою.
Також допускається зберігання на стелажах чи полицях. Важливо, щоб коренеплоди були сухими.
Інші варіанти – зберігання моркви у старій каструлі чи поліетиленових мішках.