U-News » Про все » Чому не потрібно виливати олію з-під консерви: поради, які заощадять вам гроші
Всі новини

Чому не потрібно виливати олію з-під консерви: поради, які заощадять вам гроші

Давайте зізнаємося: багато хто п’ює рідину, яка залишається після консервованої риби. Вона дуже смачна, якщо закусити чорним хлібом або додати спеції. розповідає, чи можна використовувати олію з-під рибних консервів, щоб не виливати її.

Чи можна використовувати олію з консервів – подбайте про здоров’я

Відразу варто відзначити, що однозначних заборон лікарів, чи можна самому їсти олію з консервів, немає. Це, радше, питання смаку і звички. Подобається – пийте на здоров’я. Водночас приправленої спеціями олії краще уникати, якщо не впевнені у її якості.

Хоча головне питання, чи можна використовувати олію з-під рибних консервів, залишається відкритим. Олія з-під риби, як уже вище згадувалося, самому краще все ж не пити – хоча б тому, що це занадто калорійна закуска. До того ж не всі “шлунки світу” можуть винести такий “подарунок” вашого апетиту.

Куди можна використовувати олію з-під рибних консервів – топ страв, про які ви не здогадувалися

Рибний сік можна їсти з картоплею, заправляти салати, смажити на олії інші продукти, наприклад, яєчню.

Ось кілька варіантів, як можна використовувати олію з-під риби:

  • Соус до салату “Цезар”. Всього одну чайну ложку олії з-під консервів додають до заправки з лимонним соком і гірчицею. Це урізноманітнить і разом з тим підкреслить смак анчоусів і креветок – основних інгредієнтів салату.
  • Яєчня, смажена риба. Олію з консервів рекомендують використовувати замість рослинного масла. Яєчні такий компонент додасть пікантних ноток, а смак риби тільки посилить.
  • Італійська паста. Олію з-під консервів використовують в соусах до пасти разом з лимонним соком і водою. Ще олію додають у саму пасту після варіння. Перед цим рекомендується змішати соус з помідорами і рибою.
  • Піца, пиріжки, солоні маффіни. Олію додають в процесі приготування тіста замість води. Це ж стосується і іншої випічки. Боятися не варто – олія з-під консервів не погіршить якості тіста і не буде перешкоджати його підйому. 
  • Лід. Не викидайте вміст консервів після їхнього використання. Натомість його можна заморозити в холодильнику і, готуючи страви, використовувати як важливі інгредієнти. Наприклад, додавати в супи.
  • Вівсянка з лососем. Щоб урізноманітнити сніданки, використовуйте олію з-під консервів як основиу для заварювання пластівців. По-перше, олія підкреслить рибний смак, по-друге – додасть пісної вівсянці відсутньої гостроти.

У мережі багато порад, як застосувати рибний “сік” по другому разу, але кулінарія залишається поки що головним варіантом їхнього використання.

Що можна зробити з олією з-під шпрот і оселедця – ідеї, щоб заощадити

Найпопулярнішим в цьому контексті залишається сік з-під шпрот і з-під оселедця. Це менш дорогі продукти, але в готуванні основних страв нічим не поступаються консервам з-під того ж тунця або лосося.

Простий спосіб, що можна зробити з олією з-під шпрот – використовувати її у бутербродах зі шпротами і огірком. Кулінари радять розмішати рідину з-під консервів з лимонним соком і наносити на хліб (звісно, після вершкового масла), тільки потім викладати рибу. Закуску можна прикрасити гілочками петрушки.

Також олію з-під шпрот можна додавати в маринади, соуси, овочі і вмочати його в крекери.

Друге невирішене питання – що можна зробити з олією з-під оселедця. Цю рідину кулінари радять додавати в юшку, рибний пиріг, тушковану рибу у фользі і під час смаження курячих яєць.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
36 015
Олена Кравець розповіла про тривалу боротьбу з важкою хворобою
14 919
Мільйонер-жартівник склав заповіт, від якого плакало ціле місто
13 531
Робітники випадково відремонтували кухню не в тому будинку: як відреагувала господиня
13 017
Чому навіть хороші й надійні чоловіки зраджують: психолог назвав 8 причин
12 322
Три подруги побилися на весіллі за букет нареченої: відео курйозного моменту
11 701
Російська тенісистка люто відгамселила себе ракеткою по голові
10 796
Високий холестерин: ознаки в ногах вкажуть на небезпечний стан
10 477
"Навіть нічого не пила": телеведуча Барбір насмішила конфузом зі штанями
9 761
Лікар назвав три продукти, які отруюють кишківник
8 691
Які продукти не можна мити перед приготуванням та вживанням у їжу: шкідливо і навіть небезпечно
8 348
5 продуктів, багатих магнієм, для зниження тиску природним шляхом
8 328
Знайдено простий спосіб запобігти розвитку високого артеріального тиску
7 968
Борис Джонсон: Україні потрібно надати масштабний пакет допомоги на суму $500 мільярдів або навіть $1 трильйон
0
Колишня наречена Кличка розповіла, чому їхня донька не хоче ходити до школи в Європі
0
Таня Пренткович топлес та на підборах влаштувала відверту зйомку
0
Леді Гага відверто розповіла, як ставиться до чуток про те, що вона чоловік
0
Оксана Білозір розсекретила свої щомісячні доходи
0
Даша Астаф’єва наробила ніжних фото у гортензіях та розповіла, про що мовчить жінка
0
Що має зробити кожна родина перед похолоданням: енергетики опублікували інструкцію
0
Новий цікавий спосіб навчитися насолоджуватися життям від жителів Данії
0
Як відбілити емальовані каструлі за допомогою перекису водню
0
Як спробувати вирішити проблему, не жертвуючи нічним сном
0
Чотири помилки по відношенню до здоров’я припускається переважна кількість людей
0
Вісім способів відрізнити деменцію від природних вікових проблем
0
Лікарі попередили про шкідливі властивості популярних каш
0
Фатальні помилки під час сексу, через які партнер може втекти

Під час заняття сексом варто окрім задоволення себе і ...

Кардіолог назвав продукт для сніданку, якого слід уникати гіпертонікам

Ваша дієта може відіграти величезну роль у різних умовах. ...

Оля Полякова зізналася за скільки готова переспати з Машею Єфросиніною

Оля Полякова не приховує, що за мільйон доларів готова ...