U-News » Про все » Чому не потрібно виливати олію з-під консерви: поради, які заощадять вам гроші
Всі новини

Чому не потрібно виливати олію з-під консерви: поради, які заощадять вам гроші

Давайте зізнаємося: багато хто п’ює рідину, яка залишається після консервованої риби. Вона дуже смачна, якщо закусити чорним хлібом або додати спеції. розповідає, чи можна використовувати олію з-під рибних консервів, щоб не виливати її.

Чи можна використовувати олію з консервів – подбайте про здоров’я

Відразу варто відзначити, що однозначних заборон лікарів, чи можна самому їсти олію з консервів, немає. Це, радше, питання смаку і звички. Подобається – пийте на здоров’я. Водночас приправленої спеціями олії краще уникати, якщо не впевнені у її якості.

Хоча головне питання, чи можна використовувати олію з-під рибних консервів, залишається відкритим. Олія з-під риби, як уже вище згадувалося, самому краще все ж не пити – хоча б тому, що це занадто калорійна закуска. До того ж не всі “шлунки світу” можуть винести такий “подарунок” вашого апетиту.

Куди можна використовувати олію з-під рибних консервів – топ страв, про які ви не здогадувалися

Рибний сік можна їсти з картоплею, заправляти салати, смажити на олії інші продукти, наприклад, яєчню.

Ось кілька варіантів, як можна використовувати олію з-під риби:

  • Соус до салату “Цезар”. Всього одну чайну ложку олії з-під консервів додають до заправки з лимонним соком і гірчицею. Це урізноманітнить і разом з тим підкреслить смак анчоусів і креветок – основних інгредієнтів салату.
  • Яєчня, смажена риба. Олію з консервів рекомендують використовувати замість рослинного масла. Яєчні такий компонент додасть пікантних ноток, а смак риби тільки посилить.
  • Італійська паста. Олію з-під консервів використовують в соусах до пасти разом з лимонним соком і водою. Ще олію додають у саму пасту після варіння. Перед цим рекомендується змішати соус з помідорами і рибою.
  • Піца, пиріжки, солоні маффіни. Олію додають в процесі приготування тіста замість води. Це ж стосується і іншої випічки. Боятися не варто – олія з-під консервів не погіршить якості тіста і не буде перешкоджати його підйому. 
  • Лід. Не викидайте вміст консервів після їхнього використання. Натомість його можна заморозити в холодильнику і, готуючи страви, використовувати як важливі інгредієнти. Наприклад, додавати в супи.
  • Вівсянка з лососем. Щоб урізноманітнити сніданки, використовуйте олію з-під консервів як основиу для заварювання пластівців. По-перше, олія підкреслить рибний смак, по-друге – додасть пісної вівсянці відсутньої гостроти.

У мережі багато порад, як застосувати рибний “сік” по другому разу, але кулінарія залишається поки що головним варіантом їхнього використання.

Що можна зробити з олією з-під шпрот і оселедця – ідеї, щоб заощадити

Найпопулярнішим в цьому контексті залишається сік з-під шпрот і з-під оселедця. Це менш дорогі продукти, але в готуванні основних страв нічим не поступаються консервам з-під того ж тунця або лосося.

Простий спосіб, що можна зробити з олією з-під шпрот – використовувати її у бутербродах зі шпротами і огірком. Кулінари радять розмішати рідину з-під консервів з лимонним соком і наносити на хліб (звісно, після вершкового масла), тільки потім викладати рибу. Закуску можна прикрасити гілочками петрушки.

Також олію з-під шпрот можна додавати в маринади, соуси, овочі і вмочати його в крекери.

Друге невирішене питання – що можна зробити з олією з-під оселедця. Цю рідину кулінари радять додавати в юшку, рибний пиріг, тушковану рибу у фользі і під час смаження курячих яєць.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Робітники випадково відремонтували кухню не в тому будинку: як відреагувала господиня
32 236
Знадобилося 20 хвилин: чоловік придумав креативний спосіб провчити галасливого сусіда
30 431
Жінка знайшла заначку, сховану від чоловіка багато років тому: витратити гроші уже не можна
26 888
Медики назвали найкориснішу для здоров’я рибу
22 237
Як позбутися старечого запаху і звідки він з’являється уже після 40 років
21 093
Чоловік не може продати будинок через сусіда та його "витвір мистецтва": що він зробив
20 572
У Мережі висміяли наречену з пишними формами через рвану сукню
16 204
Лікар назвав ягоду, яка провокує проблеми зі здоров’ям у людей після 60 років
12 221
Жирова хвороба печінки: перші "тихі" зміни в організмі назвали лікарі
12 066
Вийшло не страшно, а смішно: у мережі з'являються меми про російський "Орешник"
11 041
Знайти 3 відмінності між картинками зможе лише найуважніший: складна загадка для розумників
10 947
Бабуся у масивних окулярах, яка не пам'ятає свій вік, несподівано стала зіркою мережі
10 841
Онук вирішив прибрати старий занедбаний гараж бабусі й знайшов там справжній скарб: що там було
10 804
Що означають червоні та жовті крапки на шинах
0
Стало відомо, на яких автомобілях найчастіше скручують пробіг
0
Фахівці з біоенергетики розповіли про негативні і позитивні сторони селфі
0
Чотири ознаки того, що колишній партнер досі хоче відновити стосунки з вами
0
Не снідайте до цього часу, якщо ви хочете позбавитися зайвої ваги
0
Вчені назвали один продукт, який потрібно додати до раціону всіх чоловіків
0
Якщо прокинулися посеред ночі, цікавий трюк із закочуванням очей допоможе заснути знову
0
Надя Дорофєєва в юності хотіла малюнок свині: співачка розповіла про своє татуювання та фарбування волосся
0
Продюсерка Джеймса Бонда розповіла, кого вони бачать у ролі нового агента 007
0
Ось вже й Оля Полякова стала бабусею: чудового кучерявого хлопчика принесла Маша і заявила, що це її синок
0
“Ти займаєшся хамством”: у мережу потрапив ролик сварки Кароль і Лободи після витівки Тіни
0
У мережі показали унікальний український автомобіль «Акула»
0
Шість міфів про кросовери та позашляховики, про які час забути
0
Три ознаки "хронічного" чоловіка-зрадника. Розпізнати простіше, ніж ви думаєте

"Хронічного" чоловіка-зрадника, як виявилося, розпізнати ...

Олія зі сковороди бризкає на всі боки під час смаження: як цього позбутися

Приготування їжі на сковороді є улюбленим способом, ...

Які речі потрібно встигнути викинути з оселі до Нового 2025 року, щоб залучити щастя і добробут

Важливим етапом святкування Нового року завжди було ...