Відомо, що підтримувати печінку здоровою допомагають помаранчеві і червоні фрукти.
У них багато каротину і пектину, які сприяють активному виведенню з організму шкідливих речовин.
В поєднанні з рідиною пектин утворює гелеподібну масу, в якій, як на липкій стрічці для мух, осідають пестициди, іони важких металів та інші небезпечні для здоров’я речовини.
З сезонних фруктів найбільше пектину міститься в абрикосах, розповів кандидат медичних наук, лікар Анатолій Печінка.
Їх склад особливо цінний тим, що сприяє виведенню з наших клітин токсинів і корисний при інтоксикації.
Однак людям, які мають проблеми з печінкою, краще купувати абрикоси кисло-солодких сортів.
А вживати ці фрукти в їжу не можна хіба при гепатиті, оскільки каротин не засвоїться.