Якісна тушонка може цілком замінити свіжоприготовлене м’ясо. Консерви корисніші за ковбасу, тому що є відвареним і герметично упакованим продуктом. Однак часто вживати тушонку все ж таки не варто. Про це розповіла лікар-дієтолог.
«Звичайно, свіжоприготовлені продукти вважаються найкориснішими. Але якщо м’ясо належної якості і приготовлене за ГОСТом, то як альтернатива швидкому приготуванню тушонка цілком може бути використана, якщо в ній немає солі, консервантів, додаткових добавок у вигляді крохмалю, сої і т. д. Якщо це якісний продукт, то його іноді можна вживати», – пояснила фахівець.
При цьому лікар зазначила, що навіть якісна тушонка може бути присутня в раціоні не більше одного-двох разів на тиждень.
За її словами, відмовитися слід від м’ясних консервів з великим вмістом сала та добавок. Не варто також купувати тушонку в пошкодженій упаковці, навіть якщо вона перевірена марка. Деформована банка може вказувати на інфекції у консервах, у тому числі ботулізм.
Важливо та правильно зберігати розкритий продукт. Якщо тушонку перекласти в інший посуд, вона не псуватиметься добу або дві. У металевій банці при попаданні кисню почнуться процеси окислення, що негативно позначиться на м’ясі, зазначила фахівець.