Секрет допоможе зупинити проростання, яке робить бульби мʼякими та несмачними.
Навіть якщо ви маєте перевірений спосіб зберігання картоплі, варто спробувати цей лайфхак. Картопля при неправильному її зберіганні може проростати, а це мʼякість коренеплодів та швидке гниття.
Експерти радять зберігати картоплю разом з яблуками, у кошику або мішку. Така порада повʼязана з тим, що яблука виробляють природний газ, відомий як етилен. Його вплив може уповільнити або зупинити процес проростання картоплі та довше зберігати її свіжою.
Найкраще зберігати картоплю в прохолодному, сухому, темному та провітрюваному місці, щоб уникнути появи грибка.
І хоча присутність етилену уповільнює швидкість дозрівання картоплі, газ може прискорити процес псування інших продуктів. Не зберігайте яблука з чутливими до етилену цибулею, динею, броколі та персиками.