Печериці можна вирощувати самостійно, щодня матимете свіжий урожай. Як правильно це робити вдома, поради читайте у подробицях.
У домашніх умовах можна вирощувати печериці на грядці, у погребі, в теплиці, коморі та на балконі.
Комфортна площа для грибів – близько 3 квадратних метрів. Місце повинно бути з хорошою циркуляцією повітря, можливістю контролювати температуру і вологість без різких перепадів.
Для домашнього вирощування підійде компост на основі соломи і гною кислотністю 7,3-7,5 рН.
Перші гриби з’являються через два-три місяці після закладки спорів. Спочатку вони ростуть групами по 5-20 штук, потім грибок пошириться по субстрату більш рівномірно.
Збирати урожай треба, поки нижня частина капелюшка ще покрилася білою плівкою. Кожен гриб ретельно перекручують, а ямку присипають сумішшю.