Якщо хочете правильно навести лад у холодильнику, то потрібно знати, які продукти не можна зберігати поруч. Варто зазначити, що деякі овочі і фрукти взагалі краще покласти в сухе темне приміщення.
Неправильне сусідство може привести до того, що якийсь продукт буде непридатний до використання.
Чи можна зберігати всі фрукти разом
Не варто інтуїтивно шукати пару різним продуктам, оскільки для одних ідеальною буде прохолода холодильника, а іншим просто необхідно бути в такій же температурі, яка комфортна для людини.
Які продукти не можна тримати в холодильнику
Поза холодильником варто тримати абрикоси, авокадо, ананаси, банани, груші, дині, картоплю, ківі, цибулю, персики, цитрусові та часник.
Правильне товарне сусідство – що не зберігати разом
Знайдіть окреме місце в холодильнику для бананів, якщо все ж вирішите їх туди покласти. Банани здатні виділяти етилен (рослинний гормон), який сприяє дозріванню фрукта, і тому їх “сусіди” можуть почати швидко псуватися.
Окрім бананів, етилен виділяють груші, абрикоси, яблука й картопля.
Не зберігайте огірки поруч з фруктами, які виділяють етилен.
Вважається, що якщо стигле яблуко покласти поруч з нестиглими помідорами, то вони набагато швидше дозріють.
Апельсинам і яблукам не місце поруч в холодильнику. Яблукам не потрібна хороша вентиляція, а ось апельсинам вона необхідна.
Груші, яблука і гарбуз не кладіть разом. Гарбуз може довго зберігатися, навіть тоді, коли його тривалий час не перевертають, а ось яблука і груші можуть незабаром почати пліснявіти.
Біля продуктів, які виділяють етилен, не можна класти авокадо. Крім того, найгірший сусід для авокадо – ананас. На авокадо може згубно впливати запах ананаса.
Не зберігайте інжир, виноград, гриби, ревінь та кукурудзу разом із зеленою цибулею.
Відмовтеся від зберігання картоплі з цибулею, оскільки ароматичні речовини, що містяться в цибулі, можуть провокувати псування картоплі.
Спільне зберігання буряка, моркви і цибулі може призвести до сумного результату – вони швидко зіпсуються. Моркву і буряк найкраще зберігати в окремих паперових пакетах, а цибулю пересипати в ящик.
Зберігайте зелень, яка може використовуватися як спеції, наприклад, кріп, петрушку, базилік, окремо від усіх продуктів.