Мочені яблука – страва на любителя, але для того, щоб все вдалося, мало вибрати відповідний рецепт, потрібно ще й сорт вибрати вдалий.
Які сорти потрібно купувати для замочування.
Поради
Давно відомо, що найкраще зупиняти свій вибір на осінніх сортах, а з усіх осінніх найвдаліший – Антонівка.
Загалом потрібно вибирати сорти із щільною м’якоттю та виннокислим присмаком. Це також можуть бути Бабушкіно, Богатир, Пепенка.
Секрети
Яблука перед мочінням 5 днів тримають у теплі. Якщо вирішили готувати зимові сорти, їх витримують у теплі 25 днів.
Для приготування потрібно
- 2 кг. яблук,
- 1 столова ложка солі,
- 2 столові ложки цукру,
- 1 чайна ложка житнього борошна.
Як готувати
Яблука потрібно помити і скласти в трилітрову банку, додати сіль, цукор та солод.
Крім того, можна за смаком додати ароматні трави – м’яту, материнку або ягоди горобини.
Потім заливають яблука чистою і холодною водою, накривають марлею і пробують через три тижні.
Щодо соломи, то якщо мочити яблука в банку, то вона не потрібна. Вона необхідна лише для того, щоб яблука не мялись, якщо мочити їх у великій ємності, наприклад, у бочці.