Пару місяців, як картоплю склали на зберігання до весни, а вона вже почала проростати?
Скоріше шукайте причину в температурі, освітленні або в овочах-сусідах.
Є один овоч, що допомагає зберегти картоплю, бо вбирає зайву вологу собі.
Картопля не любить по сусідству фрукти та більшість овочів.
Натомість буряк – ідеальна пара для неї. Все тому, що бурякові для зберігання соковитості треба більше вологи, ніж іншим овочам у підвалі чи коморі.
Картопля споживає кисень, випаровує вологу і витрачає крохмаль.
Чим тепліше в підвалі, тим швидше відбуваються хімічні процеси в картоплі.
Крохмаль перетворюється на цукор, який окислюється, виділяючи вуглекислий газ і воду.
У результаті майбутні паростки (у картоплі їх називають «очі») набухають і починають рости.
Під тривалим впливом тепла, а також природного або штучного освітлення картопля обов’язково проросте, тому для зберігання картоплі вибирають темне місце та з низьким рівнем вологи.