Червоний буряк треба копати наприкінці вересня, коли температура вже опускається вночі до +4 градусів. Це оптимальні умови, щоб буряк був готовий до зими, при цьому ще не встигне “підмерзнути”.
До середини осені буряки набирають цукор і стає смачним. Його шкірка робиться щільною та готовою до тривалого зберігання. У серпні буряк більш ніжний, проте його зберігати можна лише у вареному вигляді у морозильній камері (у вакуумному пакуванні).
Зверніть увагу також на листя. Нижнє листя у буряка, що готовий до збирання, пожовтіє і засохне. Не поспішайте занадто рано викопувати буряк. Навіть у вересні він ще росте, а якщо викопати із землі не до кінця дозрілі коренеплоди, то вони будуть погано зберігатися.
Оптимальний час для збирання врожаю буряка — це сухий осінній день, з температурою повітря в межах від +4 до -6°C.