Щоб морква збереглася до весни, її треба зібрати вчасно. Моркву починають копати з середини вересня й до середини жовтня.
Перед збором урожаю моркву не можна поливати. Після викопування треба, щоб морква добре просохла на свіжому повітрі 2-3 години. Після того зрізають бадилля.
Зверніть увагу, щоб на коренеплодах не було механічних пошкоджень, бо така морква не зберігатиметься, а почне гнити. Відсортуйте моркву за розміром. Щоб меншу використати в першу чергу, бо вона швидко в’яне.
Моркву можна зберігати у сітках, поклавши у погребі на спеціальні стелажі. Температура у погребі повинна бути від -2 до +2°C, також у приміщенні повинна бути гарна вентиляція, щоб морква не проростала.
Можна зберігати моркву у ящиках, пересипавши її піском. Пісок треба зволожити в пропорції 1 л води на відро піску. Всипають пісок в ящик шаром 3-5 см. Зверху розкладають моркву й знову присипають шаром піску. Так до заповнення ящика.