Морква досить корисний овоч, але не тоді, коли вона проросла, підгнила, її поточив якийсь шкідник тощо. Також впливає на якість термін зберігання. Саме про нього ми розповімо.
Терміни зберігання моркви в різних умовах коливається від місяця до року, зокрема:
- у холодильнику — 30 днів;
- при кімнатній температурі — до 60 днів;
- у погребі — 6-12 місяців;
- у морозильній камері — 9-12 місяців.
Проте не варто під час нового врожаю доїдати ще старі запаси з морозилки. Використовуйте регулярно заморозку, щоб якість і смак були на високому рівні ваших уподобань.
Термін зберігання також залежить від того, які “сусіди” в моркви. Так, не тільки у нас є “погані сусіди”. Якщо одна морква дала гнилинку, то грибок може перекочувати на здорові овочі.
Регулярно перебирайте моркву, щоб викинути ту, яка починає псуватися. Несвоєчасна перебірка може призвести до того, що весь врожай втратити, а й не тільки вітаміни і смак.