Кількість хворих на цукровий діабет у світі швидко зростає, частково тому, що цей стан пов'язаний з ожирінням.
Установи охорони здоров'я формують списки продуктів, які знижують рівень цукру на крові.
Одним із найкращих таких продуктів є Женьшень.
Корінь Женьшеня можна вживати в багатьох різних формах, а рівень цукру в крові він знижує всього за півгодини.
В одному дослідженні, опублікованому в Journal of Medicinal Food, було відзначено значне зниження рівня глюкози в крові через 30 хвилин після того, як група добровольців з порушенням рівня глюкози натще вживала корейський сорт червоного женьшеню.
Дослідження є одним із багатьох, які підтверджують, що і азіатський, і американський женьшень знижують рівень глюкози у крові у діабетиків 2 типу.
Деякі дослідження також продемонстрували, що після вживання женьшеню в організмі спостерігається покращення тригліцеридів, загального холестерину та ліпопротеїнів низької щільності.
У поєднанні з великою кількістю антиоксидантів, цей продукт не тільки знижує рівень цукру, але і зміцнює імунітет.