Зберігання зібраного зі своєї грядки врожаю – відповідальна задача. Кожному городнику хочеться, аби плоди залишались якомога довше свіжими та соковитими.
Морква росте майже на кожному городі – і це не дивно. Цей овоч використовують у приготуванні безлічі страв і української кухні, і багатьох інших кухонь світу. Саме тому власникам ділянки завжди хочеться виростити на ній домашню, солодку та соковиту моркву. Втім, вирощування далеко не найважче завдання. Куди складніше вигадати, як правильно зберігати ту саму моркву.
Як зберігати моркву в піску
Виходом для вас може стати зберігання коренеплодів у піску. Плюсів такого способу багато. Наприклад, матеріал слугує ізоляцією для врожаю. Якщо у вас холодний підвал, то пісок буде утеплювати плоди, а у випадку з теплим приміщенням – зможе охолоджувати моркву. Якщо у погребі волого, то пісок забере частину вологу, а у сухому – навпаки не дасть моркві висохнути та збереже її структуру.
До того ж пісок створює додатковий захист для моркви. Якщо один коренеплід почне псуватись і гнити, то це не перейде на сусідні плоди, адже вони ізольовані одне від одного за допомогою шару піску. Пісок не дає моркві зав’янути, допомагає затримувати розвиток гнилизни та підтримує стабільну температуру в приміщенні, де ви зберігаєте свій домашній врожай.
Цей метод зберігання стане ідеальним для тих, у кого є підвал чи яма в гаражі. Для того, аби закласти моркву на тривале зберігання, потрібен пісок, вода та ящики. Перед використанням пісок потрібно зволожити з розрахунку пів літра води на відро піску. Потім злегка вологий пісок висипають в ящики шаром у 3-5 сантиметрів, зверху викладають моркву. Все готово!