Гайда розбиратися, як засолити сало у гарячому розсолі з цукром. Для приготування знадобиться:
- сало з м'ясним прошарком - 1 кг;
- вода - 1 л;
- сіль - 5 ст. л;
- сахар - 2 ст. л;
- лавровий лист – 5 шт;
- перець запашний - 7 горошинок;
- насіння кропу – 1 ч. л;
- часник – 3 зубці;
- суміш перців – 1 ч. л.
Почніть із підготовки сала. Промийте його та наріжте шматками шириною 10 см кожен.
А тепер займіться маринадом. Закип'ятіть воду, додайте сіль, цукор, запашний перець та подрібнений лавровий лист. Залишіть маринад на помірному вогні приблизно 5 хвилин. Зніміть з вогню і зануріть у маринад шматки сала.
Накрийте каструлю із салом кришкою меншого діаметра та зафіксуйте її вантажем, наприклад банкою з водою. Залишіть на добу за кімнатної температури.
Через добу змініть вантаж із сала і поставте його на дві доби у холодильник.
Згодом зцідіть маринад із сала, натріть його сумішшю перців і подрібненим часником з усіх боків. Кожен шматочок загорніть у харчову плівку та помістіть у морозильну камеру на 3 години.
Подавайте з житнім хлібом, цибулею та хріном.
До речі, є ще один лайфак у приготуванні цієї закуски - ви можете засолити сало в лушпинні цибулі з цукром. Рецепт той же, але в маринад додайте трохи лушпиння цибулі і процідіть його перед тим, як помістити туди шматки сала. Лушпайка надасть салу приємного золотистого кольору.