У період, коли відбуваються регулярні перебої зі світлом, подбайте про збереження тепла. Українські господині зі свого досвіду радять максимально готувати все у духовці, адже вона дає чимало тепла.
Духові шафи не лише віддають тепло під час випікання. Після приготування можна відкривати дверцята і гріти кухню, а разом із нею й інші приміщення.
Нагадаємо, що у духовці також можна розігрівати їжу, розморожувати продукти.
А готувати практично все, де потрібна термічна обробка. Для приготування гарнірів просто використовуйте скляні чи керамічні форми з бортиком. Крупу й рідину вливайте пропорційно, як у каструлю, + 100 мл, оскільки випаровування більше буде.
Випікайте печиво, пироги, торти, паляниці. Запікайте м’ясо, рибу, гриби, овочі. Духовка виконуватиме подвійну функцію на кухні і берегтиме ваше тепло.