Багато хто хоче впоратися з приготуванням швидше, але через це прагнення якість їжі може суттєво постраждати.
У деяких випадках краще нікуди не поспішати, щоб не засмучуватися потім через поганий результат.
Які 5 помилок ми часто робимо через економію часу:
1.Неправильно відбиваємо м’ясо.
Ніколи не відбивайте навіть куряче м’ясо без спеціального пакету: їх не просто так придумали. Якщо не дотримуватися цього правила, то можна зіпсувати текстуру м’яса, що значно погіршить якість просмаження.
До того ж потім доведеться мити кухню, оскільки бризки летітимуть на всі боки.
2.Не можемо дочекатись потрібної температури сковорідки.
Будь-які продукти краще смажити тоді, коли сковорода гарненько розжарена. Для цього необхідно почекати хоча б дві хвилини, але не менше.
Якщо ж одразу відправляти продукти готуватися, то вони можуть підгоріти, але не промажитися всередині.
3.Намагаємося схитрувати під час приготування пюре.
Не варто закладати варитись цілі картоплини, бо доведеться довго чекати коли вони зваряться. Краще подрібнити картоплю кубиками так, наче будете готувати суп.
4.”Поспішаємо” розморозити рибу та м’ясо.
Є єдиний правильний спосіб розморожування: відправити м’ясо на ніч на нижню полицю холодильника. У такому разі ми запобігаємо розмноженню шкідливих мікроорганізмів та збережемо потрібну текстуру продукту.
Якщо ж намагатися прискорити процес за допомогою мікрохвильової печі або гарячої води, то страва вийде дуже посередньою: риба буде розвалюватись, у курки “зникне” смак, а м’ясо буде просто неможливо прожувати.
5.Все й одразу.
При приготуванні страв з різними інгредієнтами не можна закладати все відразу: у кожного продукту своя черга, яка залежить від часу приготування.
Тому варто враховувати цей нюанс.