Напевно, не одна дівчина та жінка хотіла позбутися посічених кінчиків. Густе, місце, блискуче волосся – візитка кожної леді. Осінь – період авітамінозу, тож ми підготували кілька порад, як запобігти випадінню волосся та зберегти омріяну довжину.
Чи знали Ви, що випадіння, ламкість та повільний ріст волосся є наслідком стресу та гормонального дисбалансу? Слабкий імунітет та інші хвороби також можуть бути причиною проблеми. Варто зазначити, що втрату значної кількості волосся може спричинити неправильне харчування, коли організму не вистачає потрібної кількості важливих речовин та вітамінів.
Що корисно їсти, аби запобігти випадінню волоссю?
- Зелені й листові овочі:
Шпинат, броколі і листовий буряк багаті на вітаміни А і С, які необхідні організму для вироблення шкірного сала. Воно є натуральним кондиціонером для волосся. Волоссю також потрібен цинк, який можна знайти у селері, спаржі, інжирі, картоплі та баклажанах.
- М’ясо:
Воно багате джерелом заліза, білка, вітамінів В6 і В12. Усі вони корисні для профілактики і лікування випадіння волосся. М’ясо курки та індички — прекрасне джерело білка для росту і зміцнення волосся. М’ясо птиці є джерелом заліза з високим ступенем біодоступності, воно легко засвоюється організмом.
- Бобові:
Квасоля, боби і сочевиця – це джерело білка, який необхідний для росту волосся. Бобові також багаті на залізо, цинк і біотин. Дієтологи рекомендують щотижня з’їдати три, або більше чашок квасолі, або сочевиці.
- Горіхи:
Бразильський горіх – одне з найкращих природних джерел селену, речовини, яка дуже важлива для зміцнення волосся і здоров’я шкіри голови. Волоський горіх містить альфа-ліноленову кислоту – одну з жирних кислот омега-3, яка покращує стан волосся. В кешью, горіхах пекан і мигдалі дуже багато цинку. Дефіцит цинку нерідко призводить до випадання волосся. Саме тому варто включити горіхи в ваше меню.
- Яйця:
Яйця – джерело білка. Також в них багато біотину і вітаміну В12.
- Авокадо:
Фрукт багатий вітаміном Е. Він захищає шкіру голови від пошкодження і окисного стресу. До слова, в одному плоді авокадо міститься близько 20 відсотків денної норми вітаміну Е.