Дієтолог пояснила, що корицю не можна їсти при хворобах ШКТ.
Лікар-дієтолог Олена Соломатіна пояснила, при яких хворобах не варто додавати корицю в їжу.
Лікар зазначила, що кориця — біологічно активна речовина, тому при її частому вживанні можна спровокувати збої в роботі шлунково-кишкового тракту і навіть імунітету.
Загалом від кориці слід відмовитися людям із хронічними панкреатитом, виразкою, холециститом, синдромом подразненого кишківника, гастритом. А тим більше за загострення цих хвороб.
Крім того, дієтолог розповіла, що при загостреннях із раціону потрібно виключити не лише корицю, а й спеції взагалі.
Занадто часто додавання приправи в їжу може порушити внутрішні баланси організму.
Він сприйме її як дратівливий чинник. При захворюваннях шлунково-кишкового тракту краще виключити з раціону будь-які спеції, не тільки корицю.
Також при змінах гормонального фону та порушеннях ендокринної системи небажано вживати її часто.