Вони багаті на калій, який необхідний для підтримання нормального кров’яного тиску
Високий артеріальний тиск може призвести до інсульту по-різному. Цьому може сприяти утворення тромбів у головному мозку та пошкодження крихітних кровоносних судин глибоко всередині нього. Також крововилив у мозок підвищує ймовірність розвитку інсульту.
Одним зі способів зниження артеріального тиску є збільшення споживання калію. Він тісно пов’язаний з іншим елементом, натрієм. І той, і інший надзвичайно важливі для підтримки фізіологічного балансу і пов’язані з ризиком хронічних захворювань, особливо серцево-судинних.
Високе споживання солі негативно впливає на артеріальний тиск. Своєю чергою, калій сприяє розслабленню судин та виведенню солі з організму, що знижує артеріальний тиск.
Калій природно міститься у багатьох продуктах. Також він може надходити до організму у вигляді корисних напоїв.
Напої, багаті калієм
- Сливовий сік;
- морквяний сік;
- томатний сік;
- апельсиновий сік
- абрикосовий сік;
- молоко.
При приготуванні свіжих соків можна додавати інші продукти, які також багаті на калій, такі як банани або листові овочі. Однак важливо пам’ятати, що надлишок калію в організмі, або гіперкаліємія, може викликати швидку стомлюваність, слабкість, задишку, біль у грудях та серцебиття.