Глінтвейн – один із найсмачніших новорічних та різдвяних напоїв. Всім відомо про шкоду алкогольних напоїв, проте дієтолог Вікторія Годфрі розповіла, що в помірних кількостях глінтвейн дуже корисний для здоров’я.
Експерт пояснила, що глінтвейн корисний організму за рахунок того, що до його складу входить вино. У червоному вині є антиоксидант ресвератрол, який отримується з червоної шкірки винограду. Цей антиоксидант має протизапальний ефект і сприяє згортанню крові.
Також дослідження показали, що ресвератрол у червоному вині сповільнює старіння організму та корисний для серця, допомагає підтримувати «хороший» холестерин, запобігає інсульту, раку, серцево-судинним захворюванням.
Крім самого вина, глінтвейн корисний спеціями, які входять до складу напою. Гвоздика та кориця знижують біль та запалення, а також допомагають при артриті. Палички кориці в глінтвейні також приводять у норму рівень цукру в крові, зменшують набряк та здуття, відновлюють тканини організму.
Дієтолог зазначає, що всі ці корисні властивості можна отримати лише за помірного вживання алкоголю.
В аптеках та магазинах продається безліч настоянок та бальзамів на травах, які позиціонуються як лікарські засоби.