Багато хто робить запаси овочів на зиму. Особливо це стосується овочів, які можуть довго зберігатися. Насамперед це цибуля і часник. Якщо вам знайома така проблема як цвіль і гниль на овочах, які довго пролежали у квартирі, то експерт з харчування розповіла, як позбутися цієї проблеми.
Цибулю та часник не можна зберігати в холодильнику. Для когось це буде відкриття, але це правда. Як для цибулі, так і часнику, ідеальними умовами для зберігання є темні місця, що добре провітрюються, передає ТодейЮа.
Найкращий варіант для зберігання цибулі та часнику – простий паперовий пакет. Тримайте цей пакет у темній шафі, провітрюваній коморі або в сухому ящику де-небудь на кухні. Обов'язкова умова - відсутність світла і вологи. Якщо на цибулю потраплятимуть сонячні промені, вона пускатиме стрілки, а коріння почне проростати. При цьому сама цибулина гнитиме.
У такому комфортному для себе місці цибуля та часник можуть пролежати навіть кілька місяців. А от якщо ви покладете їх у холодильник, то вже через місяць овочі можуть почати пліснявіти, і вам доведеться їх просто викинути.
Як зберігати цибулю та часник у пакеті
За порадою експерта з харчування Моніки Матені, для тривалого зберігання слід наповнювати кожен пакет овочів лише наполовину. Потім акуратно згорніть папір і закріпіть вільні краї скріпкою.
Після цього розкладіть пакети в темному місці, такому як полиця у вашій кухонній шафі. Буде краще, якщо поруч не зберігатимуться інші овочі, особливо картопля, оскільки таке сусідство може призвести до псування обох видів овочів.