U-News » Здоров'я » Названі п’ять продуктів, які стають кориснішими після приготування
Всі новини

Названі п’ять продуктів, які стають кориснішими після приготування

Медики назвали п’ять продуктів, які після приготування стають більш корисними. Думка про те, що термічна обробка зводить нанівець позитивні властивості тих чи інших страв, актуальна не у всіх випадках.

Буває і так, що за рахунок приготування продукту можна поліпшити його подальшу засвоюваність організмом. Це вірно для моркви, що служить джерелом бета-каротину. Якщо з’їсти овоч сирим, корисна речовина надійде в організм тільки частково, поки теплова обробка забезпечує більші обсяги пігменту.

Гриби мають в складі вітаміни, білок, а також багато мінеральних речовин. При приготуванні продукту в рослинній олії його харчова цінність зростає, а організму стає простіше засвоювати важке частування.

Шпинат багатий оксалатами, що перешкоджають “всмоктуванню” заліза. При поїданні його в сирому вигляді засвоюваність металу складає всього 5%, але після приготування цей показник зростає.

Від термічної обробки менш корисними не стануть і помідори, що містять лікопін. Останній ефективний для профілактики онкології і серцево-судинних недуг. Готування дозволяє збільшити рівень лікопіну в томатах, підвищується і його засвоюваність.

У спаржі за рахунок приготування можна підвищити обсяги поліфенолів, а ще зростає концентрація вітаміну A і лютеїну.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Тромбоз: 6 ознак, що в організмі може бути потенційно смертельний згусток крові
49 391
Робітники випадково відремонтували кухню не в тому будинку: як відреагувала господиня
42 141
Онколог перерахувала кращі продукти для оздоровлення кишечника
22 164
Чоловік повернувся додому із заробітків й потрапив на власний похорон: як це сталося
19 796
Ви винесете щастя та удачу: які речі зі свого будинку не можна нікому дарувати
18 076
48-річний чоловік “по вуха закохався” у 104-річну вдову: суд не повірив у їхній роман
16 733
Голе фото Трампа з’явилося на його профілі в X: мережа розривається
14 318
Стало ще смішніше: у російській держдумі пояснили появу віслюків на фронті
13 899
Дівчина прославилась завдяки кумедним пародіям на сестер Кардаш'ян
12 631
Викликає рак: названо загрозу популярної харчової добавки
11 855
Тримісячний українець встановив рекорд за найдовше волосся серед немовлят
11 790
Простий спосіб очищення печінки від токсинів: порада від медиків
9 858
Названо найдобріші знаки зодіаку: вони нікому не завдадуть зла
9 262
Підвищений тиск вранці: що за цим може стояти
0
Названо 5 компактних позашляховиків з великим багажником
0
Як потрібно правильно поливати орхідею: помилки, через які квіти гинуть
0
Прикриватимуть F-16 і не лише: як застосовуватимуть винищувачі "Міраж"
0
Гірші автомобілі 1990-х: шість найгучніших провалів десятиліття
0
За мішкам під очима можна дізнатися, який орган хворий
0
Автомобілі з найпростішим і найскладнішим ремонтом: механіки назвали їх
0
Не самотня і не інша: дівчинка із «заячою губою» всиновила собаку з такою ж особливістю
0
Курила по дві пачки на день: Джолі розкрила, як їй вдалося позбутися нікотинової залежності
0
Три знаки зодіаку, яким сьогодні важливо дотримуватися заздалегідь складеного плану
0
Які культури не можна садити після збирання врожаю редису
0
Як легко прибрати неприємний запах з авто за лічені хвилини: лайфхак для водіїв
0
Знайдено засіб, що зупинить старіння мозку й поліпшить пам’ять
0
10 проблем, з якими стикаються майже всі пари: як їх подолати

У стосунках всі ми трохи герої свого серіалу - зі сварками, ...

Медики розповіли, які жінки більш схильні до ризику циститу

Медики з Німеччини розповіли, які жінки схильні до ризику ...

Синусит: причини виникнення, промивання мигдаликів для лікування та запис у Львові

  Синусит – це запалення придаткових пазух носа, яке може ...