Недарма медики називають кишечник другим мозком. Що краще він працює, то міцнішим є імунітет і здоров’я загалом.
Докторка медицини, гастроентерологиня Рабіа де Латур назвала основні продукти, які потрібні нашому кишечнику щодня. Смачні рецепти із цими продуктами будуть також.
Легкий сніданок
Рабіа рекомендує не відмовлятися від сніданку. Найкраще, що можна з’їсти вранці, — варені або смажені яйця.
Гастроентерологиня теж випиває чашку кави вранці. Кава з кофеїном або без кофеїну може допомогти здоровому травленню, згідно з останніми дослідженнями, пишуть EatingWell.
Якщо ви шукаєте поживний сніданок, але не любите ситно їсти вранці, приготуйте банановий смузі з додаванням чорниць. У нього високий вміст клітковини та корисних мікроелементів.
Це важливо знати: продукти, які руйнують кишечник.
Обід і вечеря
Рабіа рекомендує їсти варене, запечене або тушковане м’ясо. На вечерю ідеально — курка або риба. Але обов’язковими супроводжувальними продуктами м’яса мають бути продукти, багаті на клітковину та рослинний білок.
Цвітна або білокачанна капуста, сочевиця або квасоля, салати, як зі свіжих овочів, так і ферментованих, — обов’язкові в раціоні для здорового кишечника.
Страви заправляйте оліями, грецьким йогуртом чи нежирною сметаною.
Рецепти страв для здоров’я кишечника
Авторка кулінарного блогу «Котлетка» Маша Сердюк розповідає про яйця чилбир — страву, яку можна назвати справжньою перлиною турецької кухні. Для страви, крім яєць, потрібні грецький йогурт і спеції.
Цей теплий салат із сочевицею дуже поживний, адже сочевиця містить велику кількість білка. Ви можете приготувати теплий салат із сочевицею та яйцем пашот на обід або навіть на вечерю, щоб почуватися ситими й отримати гарну порцію поживних речовин.
Для багатого на корисний білок ранкового тосту нам потрібні яйця, трохи кисломолочного сиру, гірчиці, зеленої цибулі та кропу. Це рецепт від дієтологині, яка називає свій тост з яєчним салатом найкориснішим для сніданків. Готувати його можна без світла.
Чудова колірна палітра та неймовірне поєднання смакових відтінків — це все про салат з чорницями «Поцілунок літа». Зберігайте корисний і красивий рецепт для легкої вечері.
Салат з огірків, помідорів і цибулі? Що тут нового, здивуєтеся ви! А нове те, що всі овочі ми злегка замаринуємо в оливковій олії та білому винному оцті з додаванням солі й цукру. Цей маринад зробить простий літній салат особливим.
У новому шкільному меню є смачна літня запіканка зі свіжих помідорів та сиру в соусі бешамель. Готується вона надзвичайно просто — всю роботу виконує духовка, а вам тільки треба приготувати соус для заливки, та викласти порізані інгредієнти у форму.
Цвітна капуста — це не тільки улюблений продукт вегетаріанців, а й корисне джерело білків, вітамінів групи В, магнію та заліза. Для котлет із цвітної капусти ми спочатку швидко запечемо її, а потім наріжемо і замісимо фарш.
Джеймі Олівер дуже любить грецьку кухню і радить нам приготувати рагу з цвітної капусти в грецькому стилі. Воно легке й корисне, а ще дуже смачне.
SHUBA обожнює страви з рисом, адже це чудовий гарнір. А з додаванням правильних і цікавих інгредієнтів вони набувають абсолютно нових смакових відтінків. Дуже красивим рис з квасолею буде, якщо взяти довгозернистий і червоні бобові.
Завдяки квасолі він виходить наваристим і ситним, тому ви не встанете з-за столу голодними. До того ж його подають з тортильєю, тому ви точно-точно наїстеся.
Поєднайте помідори, стручкову квасолю та моцарелу в дуже смачному літньому салаті від Джеймі Олівера. Що цікаво, він готуватиметься на сковороді. Теплий літній салат зі стручковою квасолею — ідеальний для тих, хто любить тушковані овочі.
Думаєте, сочевицю можна використовувати лише для приготування супу? А от і ні! Приготуйте салат із сочевицею та помідорами, додайте солодкого болгарського перцю і насолоджуйтеся ситною балково-вітамінною стравою.
Його ідеально готувати на вечерю, коли хочеться чогось поживного і корисного. Усі етапи приготування відбуваються в одній каструлі. Будь-які страви із сочевицею — завжди смачно та наваристо.