Бородинський хліб прийнято вважати корисним продуктом харчування.
Проте фахівці ставлять це твердження під сумнів.
Експерти проаналізували якість знаменитого сорту житнього хліба.
Результати аналізу показали, що бородинський хліб є абсолютно безпечним для людини.
Продукт не містить консервантів або мікроорганізмів, які могли б становити небезпеку для здоров’я.
При цьому продукт не такий корисний, як прийнято вважати. Це пояснюється низьким вмістом вітамінів у хлібобулочному виробі. Так, у бородинському хлібі мало вітамінів В1, В2, В3 та Е.
Крім того, у продукті низький вміст білка – від 4,5 до 6,5 відсотка.
При цьому у дослідників не виникло питань щодо вмісту у досліджуваному сорті хліба таких елементів, як магній, натрій, кальцій, фосфор та марганець.