Відмовившись від деяких, можливо, вже звичних страв, вам вдасться уникнути проблем зі шлунком
Починаючи свій день з смачного і ситного сніданку, ми отримуємо заряд енергії і залишаємося бадьорими і щасливими.
Чашечка кави, сендвічі, яєчня з беконом, – всі ці смаколики, як нам здається, покращують наше самопочуття і забезпечують зарядом бадьорості на весь день вперед.
Однак далеко не завжди сніданок приносить користь нашому організму.
Особливо це стосується страв, якими ми щодня ласуємо на голодний шлунок. Про те, чого не слід їсти з ранку, щоб не виникло проблем із самопочуттям, розповіла лікар-гастроентеролог Тетяна Батюхно.
Бутерброд з ковбасою і сендвічі
За словами фахівця, найгіршими стравами на сніданок є досить популярні і улюблені багатьма бутерброди або сендвічі з ковбасою і шинкою.
Напевно багатьом знайоме відчуття тяжкості, викликане щільним і смачним сніданком.
Головною причиною раптового дискомфорту є споживання продуктів, у складі яких міститься велика кількість жирів і калорій. На жаль, але до таких належить і бутерброд з ковбасою.
Однак не варто відмовлятися від звичного вигляду сніданку навідріз, досить замінити його більш корисною альтернативою - сендвічем з цільнозернового хліба з скибочкою сиру, зазначила лікар.
Пластівці і швидкорозчинні каші
Здавалося б, в сухих сніданках одні переваги ... На їх приготування не йде багато часу, більше того, вони багаті вітамінами і мікроелементами.
Проте багато лікарів сходяться на думці, що при вживанні такого сніданку організм отримує один лише шкоду, але ніяк не користь. Чому так?
Річ у тому, що в складі швидкорозчинних каш і пластівців містяться шкідливі для організму речовини: крохмаль, борошно, консерванти, інші синтетичні добавки і, що найголовніше, цукор і вуглеводи, що підвищують рівень глюкози в крові.
По суті, глюкоза насичує організм, за рахунок чого людина може достатню кількість часу відчувати себе бадьорою, але, на жаль, не на довгий час, повідомила фахівець, дуже скоро вона знову відчує голод і навіть сонливість.
Гастроентеролог також не рекомендувала вживати на сніданок, особливо на голодний шлунок, йогурти та інші кисломолочні продукти, борошняні вироби, свіжовичавлені соки і кава.