Оселедець, як найбюджетніша і водночас найкорисніша риба, містить всі необхідні вітаміни та мінерали, а також є одним із найкращих джерел омега-3 жирних кислот та йоду, які є важливими для організму. Цю рибу можна вживати як закуску або додавати до салатів.
Дієтологиня Світлана Фус поділилася в Instagram корисними відомостями про оселедець та вказала на важливість включення його в раціон, розповідає uaportal.
Оселедець є одним із найкращих джерел омега-3 жирних кислот, які є необхідними для повноцінного харчування, оскільки організм не виробляє їх самостійно. Омега-3 кислоти, такі як DHA, є важливими для здоров'я, зокрема для мозку та сітківки ока. Недостатність DHA може призвести до проблем із зором.
Додатково, оселедець містить йод, практично половину добової дози якого можна отримати з 100 г цієї риби. Також в оселедці є потужні антиоксиданти, такі як вітамін Е та селен, які підтримують роботу імунної системи та захищають від вільних радикалів.
Фахівчиня закликає включати оселедець в раціон, оскільки в цій рибі містяться всі необхідні компоненти для збалансованого харчування, такі як мінерали, вітаміни, амінокислоти та корисні жири.