Щоб буряк виріс неймовірно великим, солодким і зберігався до наступного врожаю, важливо правильно його підживити перед викопуванням.
Про тонкощі підживлення розповіли 31 серпня в Telegram-каналі "Дача, сад та город UA".
Щоб перед збиранням врожаю буряк набрав солодкості й форми, зробіть це:
Відмовтеся від підживлення азотом, гноєм або настоями трав, адже буряку зараз цього не потрібно.
Для підвищення цукристості й соковитості використовуйте настій золи: змішайте 1 л золи з 10 л води, залиште настоюватися на добу, перемішайте й полийте грядки.
Обробіть листя борною кислотою: 10 г розведіть у 10 л води.
Щоб запобігти гнилі під час зберігання, пролийте розчином триходерми, який придушує розвиток гнильних бактерій і грибків і є безпечним для здоров'я.