Фразу про те, що «є можна все, але в міру» іспанські дієтологи назвали оманою, а також перерахували кілька продуктів, які їсти не можна нікому і ніколи.
Насамперед західні експерти назвали рафіноване борошно.
Саме через неї відбувається різке підвищення та падіння рівня глюкози в крові, що може сприяти розвитку діабету.
Фахівці рекомендують замінити рафіноване борошно на цільнозернове.
Далі у списку йдуть ковбасні вироби. Дієтологи нагадують, що вони наполовину складаються з різних добавок, крохмалю та інших не найкорисніших речовин для організму.
Також мало користі приносять людині знежирені молочні продукти.
За результатами дослідження вчених Гарвардського університету такі продукти зазвичай містять цукор.
Крім того, вони набагато менш поживні, ніж із нормальним рівнем жирності.
До «чорного списку» також потрапила випічка, снеки, напівфабрикати та продукти з наступними написами – «без цукру», «низькокалорійний».
І, звичайно, нікому і ніколи дієтологи не рекомендують вживати алкоголь та перероблене м'ясо.